Burgers van groente, gezond voedzaam en zo gemaakt. Deze heerlijke broccoli burger is lekker bij een salade maar ook in een broodje.
Ingrediënten
1 broccoli beetgaar koken
2 eieren
50 gram gesneden rode paprika
1 bos ui
Kerriepoeder, zout, sambal, knoflook naar smaak.
4 eetlepels amandel meel
Stamp de broccoli zoals je doet bij puree, zelf vind ik het lekker dat er nog wat hele stukjes tussen zitten. Meng de rest van de ingrediënten erbij en vorm hier vier burgers van. Zet ze even in de koelkast, zodat de burgers iets steviger zijn. Hier na bak je ze in de pan op heel zacht vuur, zodra de onderkant mooi bruin en stevig is, draai je hem heel voorzichtig om met een spatel en bak ook deze kant mooi bruin.
Voedingswaarde per stuk
8,2 eiwit
11,9 vet
6,9 koolhydraten
TIP/omdraaien van de burgers gaat het beste met een kaasschaaf.
Reactie plaatsen
Reacties