Hou jij ook zo van appel taart, maar wil je eens een andere variant proberen Let's try this one! Appel vervangen voor Courgette.
Dit recept is voor een klein taartje max 2 personen, en hou je van een flinke punt zou ik het recept verdubbelen.
De bodem maakte ik van;
10 gram roomboter
1 flinke eetlepel amandelmeel
1 ei
Halve theelepel bakpoeder
Kaneel poeder, en zoetstof
Maak van dit een mooi beslag en doe dit in een kleine vorm, dit kan een siliconen vorm zijn of één waar je bijvoorbeeld een hartig taartje in maakt. Zet dit in de oven voor ongeveer 15 min op 180 graden.
De vulling maaktje ik van appelmoes " zonder" appel zie hiervoor het recept bij de rest van mijn recepten.
Giet de appelmoes/compote op de bodem en maak vervolgens de crumble.
De Crumble maak je door wat amandelmeel, roomboter en zoetstof door elkaar te mengen tot dat er stukjes ontstaan. Je kan hier nog wat kaneel over strooien en Koolhydraat arme suiker.
Je zou hiervoor weer 10 gr boter, eetlepel amandelmeel voor kunnen gebruiken. Ligt vooral aan hoe groot je vorm is om het geheel te bedekken.
Plaats het taartje in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 min. Let op iedere oven is anders, dus hou je taartje goed in de gaten tot dat de bovenkant mooi bruin is.
Succes gegarandeerd!
Voedingswaarden:
18,9 gram eiwitten
48,5 gram vetten
4,1 gram Koolhydraat
Reactie plaatsen
Reacties